Zwangerschaps yoga

Gefeliciteerd! Je bent zwanger en je gaat een heel nieuwe levensfase in. Je wordt moeder van het kindje dat nu in je buik zit. Je bent je er misschien niet voortdurend van bewust, maar je lichaam is continu aan het veranderen en past zich voortdurend aan de zwangerschap aan. Zwangerschapsyoga kan je helpen op een ontspannen manier die veranderingen toe te laten. Om je zwangerschap in ontspannen overgave te ervaren en te leren vertrouwen op de wijsheid van je lichaam, ook tijdens de bevalling.

Kernbegrippen van de zwangerschapsyoga zijn ontspanning, concentratie en kracht. Alle drie deze begrippen zijn van belang in zowel de zwangerschap als bij de bevalling.

Ontspanning vormt de basis voor ademtechnieken die worden behandeld, maar ook voor het bewust beleven van de zwangerschap en de bevalling. In de ontspanning voel je je thuis in jezelf, los van je angsten en je verwachtingen en word je je bewust van wat de natuur in deze periode van je verlangt.

Bij het thema concentratie leer je je aandacht te richten daar waar het nodig is. Concentratie, gebundelde aandacht, zodat je gedachten er niet met je vandoor gaan.

Kracht om je zwangerschap te dragen en bij de bevalling voor het baren: het uitdrijven van de baby. Daarnaast stimuleren de oefeningen een goede lichamelijke (en geestelijke) conditie gedurende de hele zwangerschap.

Het uitgangspunt van de zwangerschapsyoga is, dat wanneer je bewust leert ervaren wat je lichaam nú verlangt, je bij de bevalling ook in staat zal zijn om te voelen wat je lichaam dán van haar verlangt. Het gaat bij zwangerschapsyoga om het nu. Je leert om de zwangerschap echt nu te beleven en je maakt contact met je kindje. Je leert ook hoe je de weeën kunt opvangen bij je bevalling en hoe je ontspannen kunt voelen zonder te verslappen. Ontspanning is immers de basis van kracht. De adem is hierbij het belangrijkste. Je leert je aandacht richten daar waar je het nodig hebt.

Zwangere vrouwen wordt geadviseerd vanaf 14 weken met de cursus te beginnen. Een cursusduur van tenminste drie maanden is in feite minimaal nodig om voor een goede voorbereiding zorg te kunnen dragen. Hoe langer echter de periode dat de lessen worden gevolgd, hoe meer je toekomt aan verdieping. Herhaling van de aangeboden stof en oefeningen geeft vertrouwen.

Je kunt blijven meedoen tot aan de bevalling. De lessen zijn geschikt voor iedereen, of je nou al eerder yoga hebt gedaan of niet.

Een les duurt 75 minuten.
Wil je liever privé les dan is dat ook mogelijk. Neem dan contact op met Asmae.

De les wordt gegeven door Asmae Rbib
“Ik ben een gediplomeerd docent zwangerschapsyoga en je kunt een nuchtere docent verwachten die met passie voor de zwangere vrouw en hun partner staat voor haar vak. Ik ben moeder van drie kinderen ( 2002, 2004 en 2011).

Asmae Rbib Hoge res.-6
shutterstock_795148057