Bedrijfsyoga

Het bedrijfsleven kan zwaar zijn. Een werkgever wil dat zijn personeel zo productief mogelijk de dag doorbrengt. Urenlange vergaderingen, deadlines, interne problemen en onverwachte calamiteiten die opgelost moeten worden. Werkgevers en personeel staan voortdurend onder druk.

Door het Corona beleid is de druk nog meer toegenomen. Of je nou vanuit huis werkt of vanuit kantoor, we moeten met zijn allen alles in goede banen laten verlopen. En dat vergt toch wel wat inspanning, met name de technische kant met dat online werken.

We kunnen ons zelf hierin verliezen. Aan de ene kant je baan die je graag wilt behouden en aan de andere kant je privéleven die ook je volle aandacht vraagt. We willen niet 24 uur bezig zijn met ons werk of op ons werk met ons privéleven bezig zijn. Dit soort zaken maken ons overspannen en voordat je het weet zit je personeel of zit jij thuis met een burn-out! Niemand heeft hier wat aan en bedrijfsyoga kan hierbij helpen.

shutterstock_526776154
shutterstock_713186644

WAAROM BEDRIJFSYOGA?

  • Bedrijfsyoga geeft je een beter fysieke conditie. Yoga geeft kracht en tegelijkertijd ontspanning en energie. Het houdt je flexibel en mobiel waardoor je meer op de werkvloer aankan.
  • Yoga bevordert je cognitief functioneren. Wat betekent dat je je beter kan concentreren. Dit komt ten goede van alle taken waarbij je je brein nodig hebt. Yoga helpt je je focus langer vast te houden, nieuwe informatie op te nemen en te houden.
  • Yoga helpt je om stress te verminderen, het leert je daar los te laten zodat je met volle nieuwe energie je taken toch weer kan oppakken en voltooien. Multitasking kan personeel veel stress geven en door yoga leer je hier ontspannen mee om te gaan en dit komt de productiviteit ten goede.
  • Yoga helpt je immuunsysteem te verbeteren. Door de kracht die zich in je manifesteert aan te spreken en houd je je lichaam actief. Tegelijkertijd leert het je dieper te ontspannen, waardoor je lichaam beter in balans komt en de gezondheid ten goede komt. Dit zal het ziekte verzuim duidelijk goed doen. Het is niet voor niets een opkomend populair aanbod voor personeel bij bedrijven.
  • Vermoeidheid, angst en boosheid zijn zaken die in het bedrijfsleven voorkomen en waar yoga effect op heeft. De yogahoudingen verbeteren de lichaamshouding van personeel en dit heeft weer effect op het mentale en emotionele gevoel van personeel. Dat komt omdat we met de adem werken. De adem geeft ruimte daar waar je het nodig hebt. Personeel leert met de adem om te gaan en dit in te zetten als dragende kracht voor de beweging op de werkvloer.
  • Overwerken, deadlines, stress kunnen ervoor zorgen dat personeel niet goed slaapt omdat ze constant aan staan! Men verwerkt de informatie van de dag niet op een juiste wijze en neemt het mee naar bed. De zorgen van morgen houdt personeel wakker en dit zorgt er uiteindelijk voor dat personeel uitgeput raakt. Yoga leert personeel naar een ontspanning modus over te stappen en kan helpen om de slaap te verbeteren.
  • Investeer je graag in je personeel? Introduceer dan bedrijfsyoga bij je personeel! Heb je interesse neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.