Hatha yoga

Mijn yoga is een vorm van hatha yoga, waarbij de asana’s (yoga­houdingen) en variaties zorgvuldig worden opgebouwd en je bewust contact maakt met je lichaam, maar ook met je gevoel en met je bewustzijn. De adem wordt gebruikt om je bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Yoga brengt je op subtiele wijze bij je eigen innerlijke ervaring en innerlijke kracht. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

Door het beoefenen van yoga leer je meer over je lichaam en de manier waarop je denkt. In combinatie met de adem, geest en lichaam brengt yoga je tot een éénwordingservaring.  Yoga is het stilleggen van de wervelingen van het denken. Zie het als een eeuwenoude vorm van mentale training. Het leert je namelijk meer in het nu te zijn en dat is precies wat je wilt om meer in balans te staan in het leven.

Een yogales bevat staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Steeds ga je op zoek naar wat voor jou het juiste evenwicht is tussen ontspanning en kracht. De lessen eindigen altijd in een ontspanningsoefening.

Asmae geeft nonsense yogalessen waarbij ze de bewegingsfilosofie zo zuiver mogelijk overbrengt; zoals deze is bedoeld. Zonder oordeel en altijd binnen ieders mogelijkheden. Kom het vooral ervaren… je bent van harte welkom!

Een les duurt 75 minuten. Wil je liever privé les dan is dat ook mogelijk. Neem dan contact met ons op.

Asmae Rbib Hoge res.-62
Asmae Rbib Hoge res.-57